Skiferien nærmer sig

De danske rejsebureauer anslår at ca. 350.000 danskere, tager på skiferie hvert år. SOS International anslår, at der heraf er ca. 5000 personer der kommer hjem med skader. Ud af de 5000 kommer mere end 700 danskere så slemt til skade på skiferie i udlandet, at de får brug for lægehjælp og rejseassistance via alarmcentralen hos SOS International.

Men vidste du, at risikoen for at komme hjem med en skade er væsentlig større, hvis du kravler direkte fra sofaen og ud på pisten. Det kræver nemlig en fysisk forberedt krop, at gå fra rusten dansker til alpin skiløber.

De hyppigste skiskader

Start tidligt

Den perfekte skiferie starter 3 måneder før du rammer pisterne i alperne.
Med struktureret forberedelse ved træning hjemme i stuen eller i skoven sikrer du dig nemlig en god ski-grundform. Dette kan sagtens ske i kombination med løb, cykling, rulleskøjter, ketchersport eller den sport du ellers dyrker.

Med forberedende træning reducerer du risikoen for skader og øger chancen for en dejlig skiferie, fordi din krop kan klare mere end de to første dage på ski.
Studier viser, at størstedelen ski-skaderne opstår sidst på dagen, når man begynder at blive træt. Så har man ikke helt den samme kontrol over leddene og teknikken begynder at svigte.

 

3 tips til skiferien:

  • Forbered dig! Især hvis du ikke er aktiv til dagligt eller det er første gang du skal på ski.

  • Varm op! Kroppen skal på arbejde, og det skal den være klar til.

  • Stop når du er træt! Ikke noget ”en sidste tur”. Det er nemlig her skaderne sker.

 

Forslag til træningsprogram:

  1. To-bens squat

  2. Lunges

  3. Dødløft

  4. Hop fra side til side ”skøjteløb”.

  5. Planken

  6. Side planken

 

 

Vi kan hjælpe dig!

Kontakt os både for træning inden ferien og for diagnostisering, behandling og genoptræning hvis skaden er sket. Klinikken er veludstyret indenfor ultralydsscanning, laserbehandling, shockwave og trykbølge, træningsvejledning, individuel personlig træning og holdtræning. Vi forhandler desuden top-mærker indenfor skinner og bandager til kroppens led.